Ik ben Eefje

Mijn naam is Eefje Witteveen
Ik ben 45 jaar, getrouwd en heb 3 kinderen en samen met onze witte herder wonen we in Breda.

Een hoogsensitieve creatieve duizendpoot die haar roeping gevonden heeft als energetisch therapeut, kunstzinnig coach en kunstenaar. En wat word ik daar blij van!! Het geeft me een enorme dosis energie en stemt me tegelijkertijd intens dankbaar dat ik dit allemaal mag doen

Ik ben dol op kleur, verzot op tulpen, lees graag en veel, mijn guilty pleasure is het kijken van zoetsappige films. Ik laat me graag door het meest uiteenlopende inspireren en heb minimaal 1000 ideeën per dag (tot grote wanhoop van mijn gezin). Dag in dag uit hetzelfde doen, vind ik dan ook verschrikkelijk. En mijn nekharen gaan overeind staan als ik iets (onzinnigs) moet doen omdat het altijd zo gedaan is.


Mijn persoonlijke mantra: in liefde verbinden inspireren geven & ontvangen

Mijn verhaal: van klacht naar kracht

Ik voelde mij vroeger anders. Ik voelde me er niet bij horen. Dacht dat ik verlegen was. Vond het ingewikkeld om aansluiting te vinden bij de ‘populaire’ meiden. Had niet met iedereen gespreksstof. Kon niet met iedereen mee praten. Het voelde alsof ik niet dezelfde taal sprak. Lange tijd heb ik hier ook letterlijk invulling aan gegeven. Opgroeien in Zuid-Limburg waar iedereen Limburgs sprak en ik niet.

Ik ging studeren in Rotterdam, werd zeilinstructeur, sloot mij aan bij een studentenvereniging. Ik zette mij over mijn verlegenheid heen, trotseerde mijn angst voor nieuwe/grote groepen en… had nog steeds dezelfde ervaringen.

Ook was ik vaak ziek, had last van hoofdpijnen, buikpijnen, huilbuien, kneuzingen, spierscheuringen, spit. En werd door anderen bestempeld als de pechvogel met altijd ‘iets’. Gelukkig had ik een moeder die zag dat ik af en toe een spijbeldagje nodig had, die onbewust zichzelf herkende in mij. Tegelijkertijd wilde ze mij voorbereiden op de harde buitenwereld met de woorden ‘wees maar een groot meisje’ want daar kom je verder mee.

Ik kwam echter niet verder. Vanaf de pubertijd trapte mijn lichaam steeds vaker op de rem, ogenschijnlijk lichte buikpijnen, hoofdpijnen en kleine ongevallen mondden steeds vaker uit in langdurige uitval. Ik ging gebukt onder de mentale uitdagingen van het gemis aan een ‘normaal’ leven. In mijn studententijd kwamen daar ook extreme vermoeidheid, gewrichtsproblemen, luchtweginfecties bij. Kortom ik voelde mij steeds meer min of meer gedwongen worden door mijn ‘beperkingen’ om het tempo en de intensiteit van mijn (sociale) leven aan te passen.

Licht kwam in zicht toen ik in aanraking kwam met een holistisch arts en zijn praktijk voor complementaire geneeskunde. Hij hoorde mijn verhaal aan en stelde wat vragen: ‘Herken je…?’ ‘Heb je ook weleens het gevoel dat…?’ Vervolgens gaf hij me de opdracht om Elaine N. Arons’ boek Hoog Sensitieve Personen te lezen. Zowel dat eerste consult als het boek waren een eye opener, een game changer. Vanaf die dag begonnen de puzzelstukjes te vallen, sommige met de snelheid van het licht, andere hadden er wat langer voor nodig… en nog dagelijks vallen bepaalde stukjes op zijn plaats.

Ik ben bewust hoogsensitief. Ik ben spiritueel. Ik voel dat mijn zielskracht dagelijks aan kracht toeneemt. Ik bruis. Ik zie, voel en ervaar alles met een grote intensiteit die soms overweldigend is.

En ja, mijn lichaam geeft signalen. Ik heb geleerd er naar te luisteren en ze op de juiste wijze te interpreteren. Ik weet dat ik daar soms hulp bij nodig heb. Inmiddels ben ik zover dat ik voor al die signalen dankbaar ben. Ze geven mij sturing wanneer ik dreig te verdrinken in de vaart der volkeren en zodoende van mijn zielenpad af dreig te raken. Deze signalen horen bij mij en ik omarm ze!

In liefde verbinden inspireren geven & ontvangen

De ontwikkeling van mijn hoogsensitiviteit en spiritualiteit is een ontdekkingstocht van inmiddels vele jaren. Waarbij inspirerende mensen mijn pad hebben gekruisd en nog steeds kruisen. Weer anderen lopen langere of kortere tijd met mij mee en voeden mij met hun wijsheid, inzichten en hebben mij gestimuleerd om te vertrouwen op mijn 'zijn', op hetgeen ik intuïtief aanvoel, weet, hoor en zie.

Geïnspireerd door mijn eigen ervaringen begeleid ik in mijn praktijk zowel volwassenen als kinderen die zijn vast gelopen in zichzelf en/of het leven. Die overweldigende (en soms verlammende) intensiteit waarmee ik zelf de wereld/het leven zie, voel en ervaar herken ik ook bij hen. Mijn intentie is om de energiestroming weer op gang te brengen. Om vanuit bewustwording en acceptatie blokkades op te lossen. Om mensen te inspireren in beweging te komen om hun hart te volgen vanuit kracht en innerlijke wijsheid en met een twinkeling in de ogen.

Ik begeleid je dan ook graag in jouw proces van denken via voelen en ervaren naar doen! Zodat wanneer de energie weer stroomt je in het licht kan gaan staan en vanuit kracht en met energie kunt stralen