Mijn werkwijze

Op het moment dat we elkaar in mijn praktijk ontmoeten heb je een heel belangrijke stap gezet op je weg naar het herstellen van je innerlijke balans. Het herstellen van de verbinding tussen hoofd, lichaam en ziel zodat je energie weer kan stromen en je vrij bent om je hart te volgen.

Bij deze belangrijke stap zullen we dan ook stilstaan en hieraan ga je een kunstzinnige invulling geven (visueel maken). Dat zullen we ook doen bij alle verdere stappen die je nog gaat zetten, zodat je aan het einde van het traject (hoe lang of kort ook) kan terugkijken op de weg die je hebt afgelegd.


Iedere nieuwe massage, behandeling of traject start met een intakeformulier dat je digitaal invult voordat we elkaar de eerste keer ontmoeten, zodat we in het eerste gesprek de tijd hebben om samen in alle openheid de verbinding op te zoeken, de voorwaarde voor het welslagen van welke behandeling dan ook.*

Iedere eerste ontmoeting (intake) eindigt met een kennismakingsbehandeling waarbij je aan mijn werkwijze, mijn energie, mijn handen kan wennen. Daarna zal ik een behandelplan opstellen dat enkel de grote lijnen omvat omdat ik graag de ruimte krijg om af te stemmen op je behoefte van dat moment en daar mijn behandeling op wil aansluiten, waarbij ik uiteraard je initiële wens in mijn achterhoofd houdt.

* Uiteraard is igv een energetische ontspanningsmassage met/zonder hot stones de intakeprocedure minder omvangrijk en wordt het eerste gesprek direct gevolg door een volledige massage.

Waarom kies je voor energetische therapie?

De enorme hoeveelheid aan prikkels die we dagelijks te verwerken krijgen is enorm en gaat non-stop door. Op den duur kan dit resulteren in allerlei klachten, zoals hoofdpijn, buikpijn, koude handen en voeten, extreme vermoeidheid, gevoelens van neerslachtigheid…

Een aanwijsbare oorzaak wordt hiervoor meestal niet gevonden door de ‘reguliere’ (westerse) geneeskunde, wat tot gevolg heeft dat jij je niet begrepen, niet gehoord en niet serieus genomen voelt. Het sneeuwbaleffect hiervan is dat je het gevoel hebt dat jij je aanstelt, terwijl je klachten geleidelijk steeds erger worden. Probeer dan maar je hoofd boven water te houden om niet te verzuipen in een burn-out, depressie of chronische ziekte omdat het zelfgenezend vermogen van jou als mens niet meer in staat is om op eigen kracht de balans te herstellen.

Om een beeld te krijgen hoe het werkt, kun je jezelf vergelijken met je mobiele telefoon. Gedurende dag wordt er veel energie van je telefoon gevraagd, denk hierbij aan het kijken van een filmpje, een duidelijke grote energieslurper. Er zijn echter ook vele kleine minder zichtbare functies die op de achtergrond de hele dag door energie vragen waardoor je telefoon als je geluk hebt pas aan het einde van de dag leeg is.

In sommige gevallen lukt het de batterij niet meer om ’s nachts voldoende bij te laden of zit er een kink in de oplaadkabel waardoor de elektriciteit (energie) niet vrijelijk kan doorstromen om weer op te laden en gaan bepaalde functies van je telefoon uitvallen. Je hebt dan een reset nodig om je apparaat weer aan de praat te krijgen.

Zo geldt dat ook voor ons mensen, wanneer we te veel ongefilterde prikkels binnenkrijgen, kunnen we op een gegeven moment niet meer met rust en slapen voldoende opladen en gaat ons lichaam haperen en kan de harde schijf van onze geest overbelast raken, wat ten kosten gaat van het zelfherstellend vermogen.

Dit gebeurt niet alleen bij volwassenen, we zien steeds vaker jongeren en zelfs kinderen al op heel jonge leeftijd opbranden en omdat de maatschappij dit nog steeds afwijst, zoekt de ziel zijn uitweg in fysieke en geestelijke klachten. Bij voorkeur zonder aanwijsbare oorzaak omdat de ziel zijn eigen tijd nodig heeft om te herstellen. En hoe fijn is het dan als lichaam, geest en ziel hier bij geholpen worden!