ATELIERTIJD


De ontdekkingsreis
van de Geluksvogel


Vraag jij je ook weleens af
waarom je hier op aarde bent?
Of weet je dat misschien al?

Je bent in ieder geval niet de enige!

Jouw unieke plek innemen

Ben je hoogsensitief of denk je dat te zijn omdat je veel voelt, snel overprikkeld raakt, vaak moe bent en merkt dat wat jij heel normaal vindt een ander heel raar vindt? Dan is er plek voor jou in mijn atelier!

Samen met maximaal 7 andere kinderen die een beetje hetzelfde zijn als jij gaan we op onderzoek uit. Zodat je aan het einde van iedere ateliertijd al een beetje beter het antwoord weet op wie je bent, wat jou uniek maakt en hoe jij je plek hier op aarde (in je familie, vrienden, op school) kan innemen vanuit je krachtige ik.

Op ontdekkingsreis

Iedere keer ga je aan de slag met een andere kunstzinnige opdracht, je gaat voelen en bewegen. We gaan met elkaar praten over leuke en serieuze dingen, met een lach en misschien ook een traan en we gaan ook stil zijn. Soms doen we een geleide meditatie, dan luister je met je ogen dicht naar een verhaal dat ik vertel en werk je dit daarna uit in een tekening, schilderij of kleiwerk.
Kortom je gaat dus op ontdekkingsreis naar de geluksvogel in jezelf omdat je gaat ontdekken dat jouw hoogsensitiviteit en jouw gevoeligheid juist
dat is wat jou zo bijzonder en sterk maakt. Je gaat leren hoe je die kan inzetten en je gaat verschillende manier ontdekken en onderzoeken om jezelf te beschermen tegen alle prikkels.
Daarnaast zul je merken dat het heel fijn is om met gelijkgestemden, kinderen die dus een beetje hetzelfde zijn als jij, samen te zijn. Om van elkaar te leren en samen te ontdekken in een veilige omgeving waar je mag zijn wie je bent. Waar iedereen elkaar in zijn waarde laat.
Hoe ziet ateliertijd eruit?

We starten met wat drinken en een koekje zodat je even kan ‘landen’, dan praten we wat en leg ik uit wat we gaan doen. Vervolgens starten met de opdracht van de dag. En we eindigen met een mini expositie waarbij je ouder(s) of wie je komt ophalen kan zien wat we gedaan hebben. Iedere expositie is één kind de expositiedirecteur en mag dan de presentatie van de dag geven.


Logboek

Je krijgt van mij ook een logboek (een soort dagboek) waarin jij en ik dingen opschrijven en waarin ik foto’s plak van onder andere je kunstwerken zodat je aan het einde van een blok een reisverslag hebt. Bovendien krijgen je ouders van mij een appje met een foto van jouw logboekpagina van die dag zodat jullie nog eens kunnen praten over wat je ervaren en geleerd hebt over jezelf.

"De ontdekkingsreis" - blok 1

8 ontdekkingsreizen van 2 uur,
waarvan het laatste kwartier de mini expositie
(incl. drinken, materialen, foto’s en logboek)


Frequentie: 1x in de 14 dagen van 15.30-17.30 uur.
De verschillende leeftijdsgroepen hebben eigen middagen, bij meerdere aanvragen voor een bepaalde dag, start er een nieuwe groep op.

Stuur een email voor (start)data en aanmelden.

€ 25,-/ontdekkingsreis

in 2 termijn te voldoen van € 100,-

voorafgaand aan dag 1 en 5

Leeftijdsgroepen

Groep 6-7-8 basisschool

Klas 1-2 middelbare school

Ateliertijd alleen of met z'n twee

Wil je Ateliertijd liever alleen of samen met een vriend of vriendin doen?
Bel me dan even, zodat we kunnen bespreken wat voor jou/jullie de fijnste vorm is.